AANKOOPMAKELAAR

Wat uw woonwensen ook zijn, Aankoop Advieshuis is er voor u!

Het aankopen van een woning lijkt soms zo makkelijk. Toch komt er veel bij kijken. Zeker in deze hectische markt waar het lijkt alsof de woningen als zoete broodjes worden verkocht. Maar is de vraagprijs wel reëel en hoe zorgt u ervoor dat u de koper wordt als er meer geïnteresseerden zijn? Het Aankoopadvieshuis helpt u hierbij als aankoopmakelaar én financieel adviseur. Met een gedegen financiële voorbereiding bent u klaar om de juiste aankoopbeslissing te nemen.

Stappenplan Aankoopmakelaardij

01

Inventariseren

Ik ga met u om de tafel zitten en samen bespreken we wat uw wensen zijn. Wat voor soort woning zoekt u? Heeft u een voorkeur voor nieuwbouw of bestaande bouw? Misschien heeft u al een woning op het oog? Heeft u al een beeld van uw budget? Of heeft u graag dat ik samen met u de financiële mogelijkheden in kaart breng? Samen bekijken we wat het Aankoopadvieshuis voor u kan betekenen.

02

Zoeken en bezichtigen

Indien u nog geen woning op het oog heeft ga ik voor u op zoek naar uw droomhuis in uw zoekgebied. Als aankoopmakelaar ben ik op de hoogte van de huidige woningmarkt.

Zodra we de potentiële woning hebben gevonden, plannen we een bezichtigingsafspraak. Ik begeleid u bij de bezichtiging en inspecteer de woning. Aan de hand van de bouwkundige staat en de marktontwikkeling bepaal ik vervolgens de waarde. Indien nodig wordt er een bouwkundige keuring geregeld en beoordeel ik het bouwkundige rapport. Verder controleer ik de vragenlijst, de lijst roerende zaken, het eigendomsbewijs, kadasterstukken, stukken van Vereniging van eigenaren indien van toepassing, de bestemming van het pand en eventuele juridische beperkingen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan erfdienstbaarheden. Op deze wijze krijgen we een goed beeld van de potentiële woning en maken we gezamenlijk de afweging wel of niet verder te gaan met het aankoopproces.

03

Onderhandelen

U bent serieus geïnteresseerd en overweegt een bod te doen. Onderhandelen vinden mensen vaak lastig. Wat is de juiste aanpak? Hoe kan ik andere kandidaten pareren? Onderhandelen is mijn vak en daar ligt mijn expertise. Samen bepalen we onze strategie. Hierbij staan we stil bij ontbindende voorwaarden, speciale clausules, boetebedingen en kan ik u adviseren over de notariskeuze.

04

Contractafhandelingen

Koopcontracten worden vaak in verkopersbelang opgemaakt. Voordat u ergens een handtekening onder zet, beoordeel ik het koopcontract. Eventuele aanpassingen worden door mij geïnitieerd richting verkopende partij. Ook de notariële akte van levering wordt nauwkeurig gecontroleerd, zodat bij ondertekening alles duidelijk is.

05

Financieel Advies

Indien gewenst adviseer ik u verder bij de invulling van de juiste hypotheek. Waar moeten we naast de woonlast nog rekening mee houden? Dient de woning nog verbouwd te worden en past dit binnen het financiële plaatje? Hoe is het met de betaalbaarheid van de hypotheek gesteld als u morgen werkloos of arbeidsongeschikt wordt? Hoe ziet het inkomen van uw partner eruit als u komt te overlijden? Welke rentevastperiode kies ik? Een passende woonlast is de zekerheid voor morgen. Door scherp te letten op de voordeligste rente en voorwaarden ga ik met u op zoek naar de juiste hypotheekverstrekker. Ik adviseer en bemiddel daarbij. Het Aankoopadvieshuis is onafhankelijk in de keuze van een hypotheekverstrekker, waardoor u zeker bent van de best passende hypotheek. Voor meer informatie: Financieel Zeker.

06

Woningoverdracht

En dan is het zover: u wordt eigenaar van uw droomwoning! Uiteraard ben ik aanwezig bij de eindinspectie. Klopt hetgeen er met elkaar is afgesproken? Heeft de verkopende partij zich aan alle afspraken gehouden? Dat houd ik nauwlettend in de gaten. Tijdens de notariële overdracht ben ik ook van de partij. Een toast op uw nieuwe levensfase, een toast op een nieuw begin!

Uw droomwoning, Aankoopadvieshuis adviseert, onderhandelt en beoordeelt het koopcontract
Contract sluiten bij de aankoop van een nieuw huis in regio Roermond

TOEGANGELIJK VOOR IEDEREEN!

Het Aankoopadvieshuis is toegankelijk voor iedereen. Of u nu starter bent, een volgende stap wilt zetten naar een groter huis op het platteland of dat u kleiner wilt gaan wonen in een comfortabel stadsappartement. Wat uw wensen ook zijn, groot of klein, luxe of basic, het Aankoopadvieshuis is er voor u!